Příspěvkovou organizaci a školní jídelnu vede Martin Drešer, Dis.
Martin byl v minulosti managerem ve velkých pražských hotelech jako skupina hotelů Olympik Holding, hotel Ambassador Zlatá Husa či Parkhotel Praha. Značnou část své kariéry strávil jako manager cateringových akcí v Coloseum Catering. Zde organizoval veškeré možné eventové akce, staral se 3 roky o catering stadionu Sparta Praha, připravoval catering v Rytířském paláci pro společnost Česká spořitelna.
Před tím, než se začal věnovat aktuálnímu zaměstnání strávil 7 let u předního poskytovatele závodního stravování v naší republice v GTH Catering, kde se staral například o závodní stravování České spořitelny.
Možnost zúročit své dosavadní zkušenosti v pohostinství ho vedla k rozhodnutí, že školní stravování je v současné době zapotřebí „popostrčit“ a dát mu lehce nový směr tak, aby děti mohly poznávat různorodé chutě jídel, aby měly možnost poznat jak zacházet se surovinami, že i zdravá jídla jsou chutná a i neobvyklé kombinace surovin mohou překvapit.
Právě za tímto účelem v jídelně spolupracuje šéfkuchařem Václavem Šmerdou. Václav byl v minulosti členem Národního týmu kuchařů České republiky. Je držitelem několika zlatých, stříbrných i bronzových medailí v mezinárodních kuchařských soutěží. Vlastní titul Kuchař roku Junior a Kuchař roku Senior. Mezi další jeho vyznamenání patří Řád rytíře francouzské gastronomie a řád Dobromily Rettigové. Václav Šmerda pochází z rodiny, kde se kuchařské umění dědí již 3 generaci. Jeho otec, mimo jiné své úspěchy vařil pro české prezidenty a jiné významné osobnosti. Václav Šmerda své zkušenosti nabral v pražských hotelech jako hotel Fórum nebo Corinthia Towers, dále pracoval u předních českých poskytovatelů závodního stravování Sodexo – jako šéfkuchař v rádiu Svobodná Evropa a GTH Catering, kde zastával pozici executive chef.
Právě tam se seznámil s Martinem, navázali přátelství nejen na profesní úrovni. Jejich práce je neskonale baví a velkým přáním je, aby všem dětem, které přijdou do jídelny chutnalo a oběd pro ně nebyl nutností, ale chvilkou, na kterou se mohou těšit.

Zástupcem šéfkuchaře je pan Roman Kvapil. Kuchař, který po vyučení nastoupil do společnosti Sodexo, kde vařil pro nadnárodní společnost Hewlett Packard a poté pro celý office building City Tower. Následně nastoupil do společnosti GHT catering, kde vařil jako zástupce šéfkuchaře v budově České televize. Dále pracoval jako šéfkuchař pro závodní stravování České spořitelny. Roman je příjemný mladý člověk, který svou rodinu vede ke sportu a zdravé výživě. Společně s jeho kuchařským nadáním to byl jeden z hlavních důvodů, proč je jsme ho přijali do našeho týmu.
Dalším zaměstnancem v jídelně je Pan Pavel Navara, který je profesí řezník, nicméně s chutí pomáhá při vaření a všemožných přípravných prací v kuchyni. Pavel začal pracovat v Písnici u Prahy, kde se naučil jak správně bourat a porcovat maso. Své další pracovní zkušenosti nabral nejen v jídelnách, jako například jídelna České televize, či jídelna farmaceutické firmy Zentiva. V minulosti pracoval taktéž pro společnost Sodexo. Je hrdým otcem dvou dětí, syn je slibným plavcem a dcera naopak zvolila kariéru ve školství.

Kuchařkou studené kuchyně je paní Hana Zemanová. Hanka je nesmírně šikovná kuchařka, která zvládá připravovat svačiny, saláty, dresingy a přílohy, které pak vaše děti opravdu s chutí konzumují. Mimo to taktéž pomáhá i s vařením teplé kuchyně. Hanka v minulosti pracovala pro cateringovou společnost Maxim catering, kde nabrala své bohaté zkušenost, které může zúročit právě v naší jídelně. Taktéž pracovala pro společnost Sodexo. Hanka má 3 krásné děti, které velice rády pomáhají při ochutnání skvělých pomazánek, co si pro naší jídelnu sama vymýšlí.
Paní Zuzana Polívková je dalším členem týmu. Je to žena, kterou potřebuje každá kuchyně, od všeho umí trochu a všem dokáže pomoci. Stará se, aby se kuchyni udržovali hygienické normy, pomáhá s přípravnými pracemi v kuchyni. Zuzana je velice pracovitá a šikovná, své zkušenosti nabrala u rozličných menších soukromých poskytovatelů pohostinské činnosti, kde se naučila těm správným návykům, které jsou v moderní profesionální kuchyni naprosto nezbytné. Svou mnohdy až puntičkářskou touhu po dokonalé čistotě praktikuje i doma na svém synovi a manželovi – přejeme jim pevné nervy.
Hanka a Zuzana s úsměvem každý den vydávají jídla dětem, jejich přátelský a všem nápomocný přístup k práci opravdu všichni oceňují.
Zatím posledním zaměstnancem jídelny je paní Monika Morisáková, pomocná kuchařka a hlavně cukrářka. Svůj profesní život začínala v rodinné restauraci v Pomezí nad Ohří a v minulosti měla i své vlastní bistro s kavárnou. Monika ráda peče nejen pro své dvě dcery a manžela, ale i pro všechny děti, které chodí do naší jídelny. Protože se její dcery závodně věnují sportu, snaží se, aby její recepty byly nejen chutné, ale vždy alespoň trochu odlehčené.

Závěrem bychom chtěli všem našim strávníkům popřát dobrou chuť! Věřte, že naše práce je pro nás i koníčkem a vše co se k vám od nás dostane na stůl je odrazem toho, že svou práci vykonáváme svědomitě, zodpovědně, bereme jí vážně ale i s humorem. Vaření má být radost a zábava.
Váš tým Školní jídelny